День Святой Троицы. Пятидесятница

На пятидесятый день по Пасхе Православная Церковь отмечает двунадесятый праздник День Святой Троицы, или Пятидесятницу. Этот день называют днем рождения Церкви. На Троицу христиане вспоминают одно из важнейших евангельских событий — сошествие Святого Духа на апостолов, которое произошло спустя пятьдесят дней после Воскресения Христова.

С праздником, братья и сестры!

Тропарь, глас 8:

Благослове́н еси́, Христе́ Бо́же наш,
И́же прему́дры ловцы́ явле́й,
низпосла́в им Ду́ха Свята́го,
и те́ми уловле́й вселе́нную, Человеколю́бче, сла́ва Тебе́.

Кондак, глас 8:

Егда́ снизше́д язы́ки слия́,
разделя́ше язы́ки Вы́шний,
егда́ же о́гненныя язы́ки раздая́ше,
в соедине́ние вся́ призва́,
и согла́сно сла́вим Всесвята́го Ду́ха.

Задостойник, глас 4:

Апо́столи, соше́ствие Уте́шителя зря́ще, удиви́шася,
ка́ко в ви́де о́гненых язы́к яви́ся Дух Святы́й.

Ра́дуйся, Цари́це,
матероде́вственная сла́во:
вся́ка бо удобообраща́тельная благоглаго́ливая уста́ вити́йствовати не мо́гут
Тебе́ пе́ти досто́йно;
изумева́ет же ум всяк твое́ Рождество́ разуме́ти.
Те́мже Тя согла́сно сла́вим.

Молитва

Пресвята́я Тро́ице, Единосу́щная Держа́во, всех благи́х Вина́, что воздади́м Тебе́ за вся́, я́же воздала́ еси́ нам, гре́шным и недосто́йным, пре́жде, не́же на свет произыдо́хом, за вся́, я́же воздае́ши коему́ждо нас по вся́ дни и я́же угото́вала еси́ всем нам в ве́це гряду́щем? Подоба́ше у́бо за толи́кия благодея́ния и щедро́ты благодари́ти Тя не словесы́ то́чию, но па́че де́лы, храня́ще и исполня́юще за́поведи Твоя́: мы же, страсте́м на́шим и злым обы́чаем вне́мше, в бесчи́сленные от ю́ности низверго́хомся грехи́ и беззако́ния. Сего́ ра́ди, я́ко нечи́стым и оскверне́нным, не то́чию пред трисве́тлое Лице́ Твое́ безсту́дно яви́теся, но ниже́ И́мене Твоего́ Пресвята́го изрещи́ довле́ше нам, а́ще бы не Ты Сама́ благоизво́лила во отра́ду на́шу возвести́ти, я́ко, чи́стыя и пра́ведныя лю́бящи, и гре́шники ка́ющиеся ми́луеши и благоутро́бне прие́млеши. При́зри у́бо, о Пребоже́ственная Тро́ице, с высоты́ Святы́я Сла́вы Твоея́ на нас, многогре́шных, и благо́е произволе́ние на́ше вме́сто благи́х дел приими́, и пода́ждь нам ду́ха и́стиннаго покая́ния, да возненави́девше всяк грех, в чистоте́ и пра́вде до конца́ дней на́ших поживе́м, творя́ще пресвяту́ю во́лю Твою́ и сла́вяще чи́стыми по́мыслы и благи́ми дея́ньми сладча́йшее и великоле́пое и́мя Твое́. Ами́нь.

Величание

Велича́ем Тя,
Живода́вче Христе́,
и чтим Всесвята́го Ду́ха Твоего́,
Его́же от Отца́ посла́л еси́
Боже́ственным ученико́м Твои́м.

О viktor1972

Иерей Виктор Кукса.Настоятель храма во имя Архистратига Божия Михаила (на Юго-Западном кладбище),г.Воронеж, Воронежская епархия. Родился в 1972 году, родной город -- Павловск Воронежской области. Женат. 4 детей. Дьяконская хиротония -- 17 июня 2014 года, иерейская 4 апреля 2015.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *